Κάρμα και τα 4 βήματα ανάκτησης της υγείας

Κάρμα και τα 4 βήματα ανάκτησης της υγείας

Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου, που σκοπό είχε να περιγράψει τις δυσκολίες που συχνά αντιμετωπίζουμε σε θέματα σωματικής υγείας, στο παρακάτω κείμενο θα βρούμε τρόπους να αναγνωρίσουμε το κάρμα μας και να αναλάβουμε δράση για να ανακτήσουμε την πολύτιμη υγεία μας! Όπως είπαμε, το Κάρμα μας παίζει τον πιο μεγάλο ρόλο στη ζωή και την υγεία - κάτι που δεν είναι πάντα εύκολα αντιληπτό.

 

Τα 4 βήματα ανάκτησης της υγείας

 

 

1. Ευθύνη: Αναγνώριση και εξομολόγηση

 

 
Πρώτα-πρώτα είναι βασικό να πάρουμε την πλήρη ευθύνη για την κατάσταση της υγείας μας. Ήλθε η στιγμή να σταματήσουμε να ρίχνουμε το φταίξιμο σε καταστάσεις και πρόσωπα έξω από εμάς και να παραδεχτούμε ότι όλο το καρμικό μας παρελθόν, συνειδητό και ασυνείδητο, από αυτή ή προηγούμενες ζωές μας, μας έχει φέρει εδώ που είμαστε. Έχει έλθει η στιγμή για έναν ουσιαστικό πνευματικό εξαγνισμό. Η προσευχή και ο διαλογισμός σίγουρα βοηθούν. Η εξομολόγηση λιώνει τον πάγο της καρδιάς. Στην παράδοση του Ζεν, ο πρωινός διαλογισμός αρχίζει με μια βασική εξομολόγηση ή απαγγελία:

 

«Όλο το πανάρχαιο μου, στρεβλό κάρμα,
από απαρχής του χρόνου - απληστία, μίσος, και ψευδαίσθηση,
γεννημένα από σώμα, λόγο, νου,
τώρα εντελώς τα αποδέχομαι!»

 

Οποιαδήποτε ειλικρινής πρακτική, η οποία μας φέρνει πίσω στην ηρεμία και ανοίγει την καρδιά, είναι ένας καλός τρόπος για να εξαγνιστεί η βαθύτερη πνευματική και νοητική μας διάθεση και να ανοίξει ένα νέο κύμα θετικής θεραπευτικής ροής.

 

2. Ευγνωμοσύνη

 
Το δεύτερο σημαντικό βήμα είναι και το μαγικό κλειδί που ανοίγει όλες τις πόρτες γενικά στη ζωή μας: η ευγνωμοσύνη. Ευγνωμοσύνη είναι το να αναγνωρίζουμε την υπέρτατη δύναμη της σοφίας και καλοσύνης  του σύμπαντος που κινεί τη ζωή μας. Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Ανά πάσα στιγμή αυτή η προστατευτική δύναμη μας στηρίζει, μας προστατεύει και μας καθοδηγεί. Μόλις το αντιληφθούμε και αρχίσουμε να ανοιγόμαστε σε αυτήν την δύναμη, βρισκόμαστε ήδη στο πεδίο της χάρης.
Η γλώσσα μάς το εξηγεί με ακρίβεια. Ευ-χάρις-τω, σημαίνει ανοίγομαι, στέκομαι θετικά προς την ευνοϊκή Χάρη της ζωής μας. Αναγνωρίζουμε αυτήν την σοφία και γενναιοδωρία. με την οποία μας δίνονται τα πάντα, δεχόμαστε τα πάντα ως Δώρο. Η ευγνωμοσύνη μετατρέπει τα αρνητικά συναισθήματα σε χαρά, και την αρνητικότητα της ζωής μας σε λαμπερή αισιοδοξία, δύναμη και ευτυχία.

 

3. Αυτοπεποίθηση και Αυτοδυναμία

 
Παίζουμε τον μεγαλύτερο ρόλο στη θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας μας. Η βαθύτερή μας επιθυμία είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής μας. Η ίδια η Θεϊκή Δύναμη και Συνειδητότητα μέσα μας, μας ωθούν να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Εάν δουλέψουμε σε κάθε επίπεδο της ύπαρξής μας, όπως το σωματικό με καλή διατροφή και υγιεινές συνήθειες, το ενεργειακό με ήρεμη αναπνοή και εναρμόνιση, το νοητικό με θετικές σκέψεις και συναισθήματα, το βαθύτερο ψυχικό με την έμφαση στη βαθιά μας επιθυμία, και το πνευματικό με προσευχή ή μάντρα και διαλογισμό, θα ανοίξουμε το δρόμο προς την αποκατάσταση της πιο θεμιτής ενέργειας και υγείας σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξής μας.

 

4. Ανοιχτοί στο Θαύμα!

 
Ναι, γίνονται θαύματα και είναι ευθέως ανάλογα με τη δύναμη της θέλησής μας και της εμπιστοσύνης που έχουμε σε αυτήν τη διαδικασία. Ας οραματιστούμε τον εαυτό μας υγιή και ολοκληρωμένο και ας κάνουμε έτσι την καλύτερη μας, ολόψυχη προσπάθεια να κατακτήσουμε ό,τι καλύτερο για τον εαυτό μας, άρα και για τον κόσμο.

 

Με άφοβους χαιρετισμούς – Abhaya!!!

Βιβή Λέτσου, Yoga & Pilates Teacher

22/01/2018